Jeg har fått et kjøkken som er så fancy at jeg nesten ikke vet hvordan jeg skal bruke det, samtidig som jeg gleder meg hver dag til å lage deilig mat der. På julebord med jobben på lørdag, var jeg så heldig å havne ved siden av min fantastiske kollega, Fridtjof, som i tillegg til å være vår COO i Holzweiler, er verdens beste hobby kokk!

Annonse

Det finnes ingen som er så inspirerende når det kommer til matlaging som Fridtjof, og jeg gleder meg til han skal kokkelere hos meg! I mellomtiden har jeg fått han til å sende meg inspirerende oppskrifter som jeg kan kreere på kjøkkenet mitt selv!

Ukas oppskrift er; Torsk med kapers og pastinakk puré!

Ingredienser:

  • Torskefileter (kan fint kjøpe frosne OM det ikke finnes fersk).
  • Kapers på glass
  • Meierismør
  • Pastinakk 2-3 stk
  • Småpoteter
  • Brokkoli/Brokkolini
  • Løk
  • Hvitløk
  • rømme

Fremgangsmåte:

 

  • Sørg for at torsken ligger på kjøkkenpapir på begge sider og trekker ut alt overflødig vann/væske (de må være tørre når de skal i pannen)
  • Pastinakk steames på «steamingrist» i kasserolle med lokk. De er ferdige når de er helt myke med en gaffel (ca 7-8 min)
  • Sett på poteter. Kapp de i 2 eller 4 båter avhengig av størrelsen på potetene og kok de til de er helt myke med gaffe. Helle av det kokende vannet og sørg for at de ligger med skallsiden ned så de får dampet av seg (nøkkelen for neste steg er at de blir heeelt tørre)
  • Pastinakken helles uten vann tilbake i kasserollen med 2 spiseskjeer meierismør og «blendes» med stavmikser helt til den er heeeelt myk og klumpefri 😊 (holdes varm på komfyren på typ varmenivå 1)
  • Brokkoli steames på samme måte som pastinakk men ikke lengre enn at de fortsatt har god tyggemotstand. Helles så direkte over i iskaldt vann (da beholder de den fine grønnfargen). Slå av vannet etter et par min og legg de slik at de tørker av overflødig vann.
  • Kapp opp løk og gjør klart kapers (typ en spiseskje) – Alt dette skal i pannen med fisken siste 2-3 minuttene.
  • Ha klar 3-4 fedd med hvitløk uten skall. Ikke kutt de opp, disse skal i pannen med brokkoli for å sette smak men ikke for mye smak. Derfor du ikke hakker de opp .)
  • Sett den lille ovnen på 65 grader og legg tallerkene dere skal bruke i denen så det er varme tallerkener ved servering

Finishing touches

  • Ovnen skrus på varmluft på absolutt HØYESTE varme (typ 300 grader).
  • Potetene som nå er tørre legges i ildfast form og gnis inn med litt nøytral olje (type solsikkeolje/rapsolje). Husk at skallsiden skal ligge ned i formen
  • Potene settes inn og tar ca 10 min. Se i ovnen for ønsket bruning/farge. Når potetene taes ut SÅ krydres de med ønsket krydder. Typ litt persille, hvitløkskrydder, salt/pepper. Serveres med litt rømme ved siden av
  • To panner skrus på typ nivå 6-7 av 9. Den ene til torsk, den andre til Brokkoli.
  • Torsken legges med skinnsiden ned (skinnsiden skal gnis inn med solsikkeolje). Fisken legges i pannen når den er gjennomvarm, og skal ligge HEEEELT stille i typ 3-4 min før du sjekker om skinnsiden begynner å bli «sprø». Deretter tar du en STOR klatt smør i pannen sammen med løken og kapers. Deretter øser du det smeltede smøret kontinuerlig over fisken i 2-3 min og IKKE snur den.
  • Brokkoli slenges i den andre varme pannen med smør og hvitløksfedd og skal også ligge så godt som stille så de får LITT bruning på den ene siden. Saltes etter ønske
  • Når alt skal serveres taes tallerknene ut av ovnen. En raus spiseskje med pastinakkpurè legges på den ene siden og bruk baksiden av skjeen til å «gni» den litt ut i en «stripe» hvor du etterpå plasserer fisken oppå den tynneste delen av stripen. Legg noen av de stekte kapersbitene oppå fisken og legg løken under fisken
  • Brokkoli legges ved siden av og crispy poteter serveres i den ildfaste formen på bordet med litt rømme/trøffelmayo ved siden av

Bon Appetit! 😊