Inspirasjon oppussing!

Flere av dere har spurt meg om jeg har noen inspirasjonsbilder å dele fra prosessen med å velge bad og kjøkken, så her kommer de bildene som har hengt øverst på tavlen min de siste månedene. Noen av bildene er fra Pinterest, noen fra magasiner og noen har jeg tatt selv.

Annonse

Når man skal inn å gjøre en SÅ stor investering som bad og kjøkken så tror jeg det er viktig at man tar seg god tid i planleggingsfasen, og at man søker hjelp fra folk med peiling. I vårt tilfelle ble det naturlig å gå til en totalleverandør av bad for å få den beste hjelpen tilpasset våre ønsker, og Modena fliser har vært helt fantastiske på dette. De har tegnet forslag utifra både deres egne produkter men også gitt tips om leverandører der de ikke har hatt akkurat det jeg har vært ute etter.

Både Andreas og jeg var drittlei av hvite bad uten noe som helst personlig preg. Vi ønsket oss et bad med elementer av naturstein og tre. Det skulle være varmt men cleant, og vi drømte om å skape «hotellfølelse» på baderommet.

Vi hadde akkurat vært noen netter på hotel nobis i København, og var inspirert av måten de hadde løst interiøret. Likevel ble dette for kaldt for vår smak, og da vi fant dette bildet, tenkte vi bare at «wow! Sånn bad vil vi ha!» og det var da det slo oss at treverk kunne tilføre varme uten at det var en malt farge. 

Jorunn i Modena hjalp oss å sette fingeren på hva hotellene tenker på som gir det lille ekstra, og vi ble enige om disse punktene;

-lys er sinnsykt viktig! Riktig belysning skaper stemning og rom og det kan være nyttig med «nattbelysning» som er en dimmet variant med eksempelvis lyskilder under servant og toalett som leder en i riktig retning om natten..

-materialitet, ulike strukturer og overflater. Det finnes mange måter å få inn dette, men vi valgte å gå for det varme i treverket fra en leverandør som heter «kvint», mot det kalde i flisene «cheppo» fra Modena, som imiterer stein ved å være printet.

-badekar! Jeg elsker å bade, og med 4 små i huset er det et must, så badekar stod på listen hele tiden, men vi fant ut at vi ønsket et frittstående badekar for å skape litt «luft» i rommet.

-sjult sluk! Altså, dette hadde jeg aldri tenkt på selv, men det er jo utrolig fint å slippe å ha et synlig sluk!

-elektrisk toalett! Denne referansen hadde jeg fra en tur til Shanghai. Jeg hadde flydd i 15 timer og var helt utslitt da jeg kom inn på hotel Puli i Shanghai og opplevde at toalettlokket løftet seg for meg.. videre ble jeg spylt ren og tørket med føner (alt innebygd i toalettskålen), og jeg følte meg omtrent som et nytt menneske da jeg sjekket inn noen minutter senere. Ha, ha! Veldig luksus, men jeg har siden den gang tullet med at jeg drømmer om et slikt toalett uten å vite at det fantes her i Norge, men det gjør det altså! Jorunn og Kristin tipset meg om «Geberit» og Winter og jeg fikk teste alle modellene på et besøk før sommeren!

-nisje! Altså en hylle i veggen til sjampo, balsam og andre såper. Hvis man gjør som oss og river ned hele badet og bygger det opp fra bunnen så er nisje et absolutt must! Hvor deilig er det ikke å slippe å sette sjampo og balsam på gulvet!

-funksjonalitet! Badet må være lett å holde rent, og man må enkelt kunne komme til med støvsuger og mopp! Det ekleste som finnes er urene bad.. så overflatene er viktige. Egentlig ønsket jeg meg eksempelvis matt overflate i badekaret, men da jeg forstod at det er vanskeligere å holde rent, endte jeg med å gå for glatt likevel.

Både bad og kjøkken er rom man tilbringer MYE tid i, og det er de mest kostbare rommene å pusse opp fordi det krever så mye fagfolk for å få det riktig, med mindre du kan slike ting selv..

Man kan helt klart ta rimeligere valg enn det vi har tatt, men vi bor i drømmehuset og har ikke tenkt til å flytte herfra, så alle valgene vi har tatt har vi tatt på bakgrunn av at vi ønsker å bo her lenge. Vi ville ikke slurve eller velge ting som ville se slitent og avdanket ut etter et par år. Vi har gått for kvalitet og valgt moderne men tidløst om det make sense..

Nå er det ikke veldig lenge til alt står ferdig her, og jeg gleder meg veldig til å vise dere!

Men akkurat nå ser badet mitt sånn ut…

Kjøkkenet skal jeg fortelle mer om senere!