Prosjekt oppussing!

Det begynner å bli en god stund siden vårt første møte. Å skulle pusse opp bad og kjøkken er ingen lek. Det ligger utrolig mye planlegging bak, og det er fryktelig mange beslutninger som skal tas i et hav av muligheter. Derfor har jeg knyttet til meg et knippe mennesker som vet hva som skal til for å få gjort kjøkken- og baderoms drømmen til virkelighet!

Annonse

Jeg elsker interiør, og jeg interesserer meg veldig for det, men jeg har tusenvis av ideer som spriker i alle retninger, og når det kommer til baderom, har jeg funnet ut at jeg trenger hjelp til å samle tankene mine. Ved en ren tilfeldighet kom jeg i kontakt med Jorunn Tharaldsen, som i tillegg til å være en utrolig dyktig fotograf, forfatter av boken Dusty og trendforsker, er spesialist på bad!

Med vesken full av prøver på fliser, betong, såper og andre fine saker fra Modena, kom Jorunn på «hjemmebesøk» til meg en gang på forsommeren. Utifra en enkel samtale og noen inspirasjonskilder, hadde hun tolket Andreas, meg og baderomsdrømmen overraskende bra, og vips så var vi igang med det som skulle bli starten på et super fint samarbeid!

Andreas og jeg har et stort og lyst bad, men vi synes romløsningen er dårlig. I tillegg er nok smaken til de tidligere eierene veldig ulik vår egen smak.. Drømmen er å klare å skape «hotellfølelsen» hjemme!

Badet har skråtak, noen innebygde rør og en brannmur som må tas hensyn til. Borgar (som har bygget «Norges vakreste hjem; @studiolindhjem, sammen med sin kjæreste, Kristin Lindhjem) er med på prosjektet som den fagkyndige byggherren som kan svare på alt det byggetekniske!

Med hjelp fra sine kollegaer i Modena, fikk Jorunn tegnet inn badet vårt i et 3D program slik at det var enklere for oss å se for oss hvordan hun så for seg å «løse rommet».

Første idé var å sette opp en «5. Vegg» slik at vi fikk gjort badet litt mer intimt samtidig som det ga rom for en dobbeldusj og avskjermet WC.

3D tegningene gir en idé om hvordan det kan se ut når det blir ferdig.

Jeg synes ideen om en vegg som deler inn badet i soner, er god, men vi fikk en enda bedre idé litt senere, som jeg skal vise dere når vi har kommet enda litt lenger i prosessen!


I mellomtiden skal Borgar og Jorunn diskutere de ulike mulighetene, og hvordan vi skal løse det praktiske med rør og vanntilførsel, våtsoner og toalett..

Jeg holder dere oppdatert!