Enhjørningkake

Min lille, store jente er blitt 6 år og begynt i første klasse, og i den anledning ønsket hun å invitere jentene i klassen på enhjørningfest(!) Da ble det slik!

Annonse

Ønhjørning kaker kan helt sikkert bestilles ferdig, Men det er jo sååå mye morsommere å bake selv!

Jeg tok utfordringen og gikk til innkjøp av hesteform, glitterspray, fondant, farge og strøssel hos Cacas, som var fantastisk behjelpelige og kom med mange gode tips til kakebaking!

Først bakte jeg yndlings sjokoladekaken vår i hesteformen, (tips nr 1. Smør formen godt med bakespray som gjør at kaken løsner fra formen. Tips nr. 2 La kaken avkjøle helt i formen før man snur den opp ned og den kan gli ut av seg selv.)

Tips nr 3. I stedet for å ha glasuren på toppen slik jeg normalt gjør, delte jeg kaken i to på langs og smurte smørkremen i midten!

Et tynt lag med fondant ble kjevlet ut og (tips nr 4) med et tynt lag maizena i formen, kunne jeg dytte fondanten inn i formen så den fikk et fint avtrykk uten at den festet seg, og laget et «lokk» til kaken som jeg la over sjokoladekaken etterpå!

Med litt sort konditorfarge fikk jeg blandet litt sort fondant som ble til øyet til hesten.

Gull glitter ble blandet med (tips nr 5) vanilje ekstrakt og påført med pensel.

Hornet laget jeg noen dager tidligere med hvit fondant som jeg malte med samme gull og vanilje ekstrakt blandingen. Hornet ble festet med et grillspyd i tre som jeg delte i to og tredde gjennom hornet før jeg stakk det inn i kaken;)


Jeg lagde en lett smør krem etter denne oppskriften;

10 dl melis

225 gr smør

6 ts melk

2 ts vaniljesukker

og blandet deretter inn konditorfarge slik at jeg fikk rød, blå og gul glassur.

De tre fargene ble deretter dandert i rader på en plastfolie og puttet oppi dekorasjonsposene med metall tupp så vi kunne lage man på enhjørningen vår.

Til slutt sprutet vi over sølvspray og strøssel!

Voila! Enhjørningskake!

Vi lagde også enhjørningsmuffins, men det må jeg nesten skrive om en annen dag!