Nyhet fra Nespresso!

AnnonseI forbindelse med at Nespresso har kommet med et helt nytt og unikt kaffesystem, ble jeg invitert til foredrag og presentasjon av den nye “Vertuo”-maskinen på “Ett bord”  i Vika sammen med et knippe andre kaffeentusiaster.Vi fikk servert en herlig kopp med nytrukket kaffe i “mug” størrelse, som tilsvarer en stor og god kopp med svart kaffe slik forskning viser at vi Nordmenn helst drikker kaffen vår. Denne størrelsen er en av fem størrelser på kapslene som kommer i totalt 23 ulike smaker – den er helt ny for Nespresso og allerede min personlige favoritt!
Susan fra Nespresso presenterte den nye Vertuo-maskinen, som er enklere å bruke enn noen annen kaffemaskin. Nespresso har nemlig utviklet et system som gjør at man bare trenger å trykke på én knapp uansett hvilken kaffe du ønsker og så finner maskinen ut, ved hjelp av en strekkode på kapselen, akkurat hva den skal stilles inn på for optimalt resultat og perfekt kaffe.

Annonse

Jeg lærte også at man bør røre skummet som dannes ved bryggingen inn i kaffen igjen før den drikkes, for luftigere konsistens, og at det lønner seg å ha melken i kaffen først om man skal ha kaffe med melk. Da får kaffen en spesielt god og kremete konsistens, og melken blander seg godt med  kaffen og danner et skumlag på toppen som gjør at den ser ut som den villeste cortado, latte eller noen av de andre fancy variantene man får på kaffebar! 

Det eneste denne maskinen ikke får til er å lage hjerter i kaffen, men det er vel ikke lenge før Nespresso finner en løsning på det også!

Visste du forresten at Nespresso gjenvinner kapslene sine? Gruten blir gjenvunnet til biogass, som blant annet bussene kjører på, og aluminiumen gjenvinnes til alt fra sykler til kniver, hermetikkbokser og støtfangere. Det eneste vi som forbrukere må sørge for  er at vi kaster kapslene i en egen pose som man kan få med seg når man kjøper kapsler enten det er i butikk eller på nett!

Den nye kaffesystemet til Nespresso finner du blant annet hos Elkjøp her!