Vegetarisk supermat på 1-2-3!

Annonse 

Annonse

Hjemme hos oss har vi alltid hatt et variert kosthold, med en god balanse av grønnsaker, fisk og kjøtt. Jeg har ikke måttet anstrenge meg for at familien får i seg litt av hvert fordi det er naturlig for meg å sette sammen måltider med mye grønnsaker. Likevel er jeg den siste tiden blitt oppmerksom på hvor mye kjøtt vi spiser, og jeg har hatt et ønske om å inkludere mer vegetarisk mat uten at familien føler at vi plutselig skal bli “så sunne”, for et slikt fokus vil jeg ikke ha hjemme. Det skal føles riktig!

Den siste tiden har jeg imidlertid blitt introdusert for den svenske matvareproduktet Risenta, som lager grønnsaksbasert mat som er naturlig fri for tilsetningsstoffer, og som gjør det enkelt å velge å lage måltider innimellom, helt uten kjøtt!

Risenta introduserte nylig kikertboller og quinoaburgere gjennom Coop Obs og Coop Mega. De to vegetariske blandingene inneholder økologiske bønner, erter og kjerner og er kun smaksatt med naturlig krydder. Det eneste som trengs er å tilsette vann, forme blandingen til boller eller burgere og steke dem i stekepannen eller i ovn.

Jeg introduserte kikertbollene til familien forrige fredag da jeg byttet ut kjøttet i fredagstacoen med kikertboller som jeg serverte med alt tilbehøret vi vanligvis har i taco, og de elsket det!

En annen favoritt er Quinoa burgerne, som er perfekte til både middag og lunch!

Blandingen tilsettes vann og røres raskt sammen med en gaffel.

Deretter former man blandingen til burgere og steker dem i stekepannen eller i ovn.

Burgerne kan serveres på ulike måter, og jentene mine foretrekker nok den klassiske varianten med burgerbrød og vanlig burger tilbehør.. Personlig foretrekker jeg burgerne servert på grovbrød med dressing, syltet rødløk og friske grønnsaker.

Enklere blir det ikke, og det smaker kjempe deilig!

Risenta produktene kan kjøpes på Coop Obs og Coop Mega.