Sommerminnene i album!

Annonse

Annonse

Jeg har alltid elsket å ta bilder, og det er ikke blitt noe mindre fotografering med årene. Tvert imot har jeg tatt flere og flere etter hvert som kvaliteten på telefonkameraet er blitt bedret, og det er nesten flaut å innrømme, men nå tar jeg nesten kun bilder med telefonen min.

Problemet er at man etter hvert har altfor mye bilder, og stort sett blir de bare liggende på telefonen eller på maskinen, uten å kunne glede noen som helst. Det hender jo at jeg selv blar igjennom mine egne bilder på telefonen, men den siste tiden har jeg tenkt at det jo er veldig hyggelig for jentene mine og øvrig familie og venner, å kunne dele de fineste bildene og minnene med dem.

Før jul i fjor lade jeg en kokebok til hele familien der jeg brukte de aller fineste bildene og satte sammen med oppskrifter fra diverse medlemmer i familien. Sjekk ut resultatet her. Boken ble trykket opp hos Japan Photo, og alle i familien fikk den som gave til jul. Jeg tror aldri jeg har gitt en mer vellykket gave.


Mitt seneste prosjekt har vært å forevige sommerferien 2017 ved å putte de fineste bildene i en tilsvarende album, og til at jeg har tatt ALLE bildene i sommer med telefon kamera, må jeg si at kvaliteten på Cewe Fotoboken fra Japan Photo ble sinnsykt bra!

Programmet jeg brukte for å sette opp Cewe Fotobok, er Min Cewe Fotoverden, som kan lastes ned gratis på Japan Photo sin hjemmeside. Programmet er superenkelt, og man kan velge mellom mange forskjellige bøker, størrelser og eksempelvis blankt, halvblankt eller matt papir. Bildene lastes enkelt inn fra en mappe på maskinen og derfra kan man enten la programmet sette bildene automatisk inn i album malen, eller man kan velge å gjøre det manuelt.

Jeg er jo tilhenger av alt som kan gjøres manuelt, så jeg gikk for denne løsningen, men jeg testet faktisk den automatiske funksjonen, og den var kjempefin den også!

Når man er ferdig med oppsettet, er det bare å bestille boken, og etter bare få dager ligger det ferdige albumet i postkassen!

Jeg valgte det aller største albumet, litt for å se hvor langt jeg kunne tyne mine mobilbilder, og det ble utrolig fint! Programmet sier nemlig fra om bildet har for lav oppløsning slik at resultatet blir best mulig.

Det er fantastisk gøy å motta album i posten, og hele familien har hatt masse glede av bildene allerede. Jentene drar frem albumet i tide og utide og viser stolt frem, og forteller om minnene fra sommeren.

Jeg kan ikke tenke meg noe mer velinvestert, verken i tid eller kroner!

Neste prosjekt er å lage julekort! Her har også Japan Photo veldig enkle og fine maler for gode resultater!!

Jeg anbefaler å stikke innom Japan Photo sine butikker for å bli inspirert ytterligere. De har masse fine utstillingsprodukter i sine butikker, der man også kan se de forskjellige kvalitetene på papir og omslag.