“Når du har fletter, har jeg fletter”..


Det er 2,5 år mellom min søster og vår kusine, og da vi var små, var de to som erteris. Frida var ofte med oss, og vi var ofte med henne.

Annonse

Alt Marthe gjorde, ville Frida også. Hun ville gå kledd likt, ha samme frisyre og tegne like fint med samme fargestifter…

Plutselig en dag var småjentene blitt ungdommer, og kjærlighetssorgen stod for tur. I et øyeblikk da Marthe var veldig trist, uttalte min kusine til min søster mens hun holdt rundt henne; “Du vet det, Marthe, at når du har fletter, så har jeg fletter.. ”

Sitatet har brent seg fast hos meg, og var en av grunnene til at vi hoppet ut i det og fikk to barn med rimelig kort mellomrom. Søskenkjærlighet (kusinekjærlighet) er helt fantastisk!

Når man har en storesøster som man ser opp til og som er den kuleste i verden, da er det super stas når man innimellom får arve klær av storesøster. Ikke minst er det veldig fint for oss foreldre når klærne har god nok kvalitet til å kunne brukes til både et, to og tre barn.

Dette er også grunnen til at jeg prøver å kjøpe klær med god kvalitet til barna. Helt siden jentene var små, har jeg kjøpt yttertøy og ulltøy fra Polarn O. Pyret. Til barnas bursdager og jul har jeg ønsket meg kjolene i bomull på jentenes vegne fordi dette er all time favorites som de aldri går lei.

Nå har største jenta blitt 7 år og bevisst på hva hun selv liker og ikke liker. Da vi gjorde en fotoshoot i sommer for “Foreldre og Barn” var mye av stylingen fra Polarn O. Pyret, og Sophia var helt i hundre over de kule klærne som kommer til høsten. Det er tydelig at merket har stor fokus på aldersgrupper 6-12 år, for kolleksjonen gikk rett hjem hos min 7 åring!

Foto: Renate Torseth

Alle bildene av Sophia og Lieben over, har styling fra Polarn O. Pyret.

Annonse