barkebåter og stearinlys

imagePå hytta har vi hverken innlagt strøm eller vann, og vi synes alle at sommerene uten Tv har vært og er fantastiske!  Da jeg var liten var vi ute til langt på kveld, fisket, rodde om kapp eller fanget krabber, og hvis uværet brøt løs, strikket vi, sydde eller spikket barkebåter til det var då mørkt at stearinlysene ikke lenger var nok og det ble naturlig å gå i seng. (Derav den fantastiske bark båt samlingen på bildet over som henger mellom stuene i hytta!) Sommerene handlet om å finne på alt mulig rart med det vi hadde for hånden, og om å tilpasse aktivitetene til været. Trengte man å sette seg ned å slappe av litt, hadde vi en god bok som vi tok med oss inn i køyesenga. Det var ingen telefoner på den tiden.. Jeg ser hvordan generasjonen etter meg er i forhold til TV, iPads og telefoner, og savner hvordan det var.. Derfor er det så ufattelig deilig å komme til dette stedet der alt er det samme, og hvor ingen ønsker å ødelegge idyllen med innlagt strøm eller innlagt vann!

Annonse