Jovisst kan Lieben strikke!

En av de bøkene jeg husker best fra da jeg var liten, var en bok skrevet av Astrid Lindgren (tror jeg).. den het “Jovisst kan Lotta sykle”. Den handler om Lotta, som sitter på gjerdet og ser de store barna sykle i gaten, og som så inderlig ønsker  å være en av dem.

Annonse

Jeg ser noen ganger “Lotta” i Lieben. Jeg ser hvordan hun ser på de store søsknene, de store kusinene og de store barna i barnehagen, og så gjerne også vil klare sånn som dem.

I lang tid har Lieben sett på at storesøster får til alt mulig, og mange ganger er hun litt for liten. Storesøster kan strikke, men Lieben er “fortsatt litt for liten”.. derfor ble det ekstra rørende da “Mamo” (mormor) tok lille Lieben på fanget og viste henne hvordan “prinsen (strikkepinnen) gikk inn i hulen, hentet prinsessen (tråden) og reddet henne ut igjen” (tatta, nå har du strikket en maske!!), og så kunne plutselig Lieben strikke litt hun også!

Det er det vi kaller mestringsfølelse og som jeg tror er så utrolig viktig å dyrke hos barn selvom de kanskje er litt for små, for…

…jovisst kan Lieben strikke!