Bilder fra de mørke bakgater i Suzhou..

Skjermbilde 2016-04-11 kl. 07.45.59china7china3Skjermbilde 2016-04-11 kl. 07.44.28Skjermbilde 2016-04-11 kl. 07.47.56china6china8china5

Annonse

Man får seg en liten reality check når man finner seg selv mellom fuktige, mugne murvegger i gamle byen i Suzhou. De gamle “Hutongene” er sjarmerende, ja, og jeg synes fortsatt det er trist at nesten all denne gamle bebyggelsen er revet til fordel for enorme skyskrapere og industri landskap, men samtidig forstår jeg at det ikke er super lukurativt å bo i fredede bygninger fra 1800 tallet der man vasser i vann og fukt, der den tideligere sorte og så karakteristiske malingen bare glimtes som sotlignende maling flass og rommene nesten er uten vinduer slik at det ikke slippes inn så mye som et glimt av dagslyset utenifra.. hmmm.. hvis noe skal fredes bør det vel kanskje også vedlikeholdes?? Likevel trekkes jeg mot dette primitive. De trange gatene bærer så mye historie at man føler det, og selvom ting er slitent, er det utrolig vakkert.. En nyvasket klesvask og en enslig gammel dame er det eneste tegnet vi får på at det fortsatt bor noen i de gamle husene, selvom vi vet at alle husene selvfølgelig er hjem for utallige kinesere i folksomme Kina.

Og like fort som vi ble invitert inn, er vi putselig ute i den nye delen av Suzhou der alt er neonlys-skilt og støy..