Mammas hjemmelagde Pizza!

I morgen er det fredag, og jeg har planer om å lage Pizza til familie og venner. Det var mamma som startet denne pizza bakingen da vi vår små. Hos  venner fikk vi alltid tykk pizzabunn med kjøttdeig, løk og massevis av ost på toppen. Ikke noe galt med det, men hos oss var den hjemmelagde pizzaen litt annerledes.. Mammas pizza hadde syltynn, crispy bunn, norzola ost og soltørkede tomater, spekeskinke og oliven. Vi elsket denne Pizzaen, og alle andre elsket den også. Derfor lagde mamma alltid ekstremt mye pizza, og hver gang endte vi opp med en god gjeng venner og familie rundt middagsbordet.

Annonse

Senere, da vi begynte å “forlate redet”, fristet ofte mamma med pizza hjemme, og når vi var ute og reiste i ungdomsårene, bestilte vi alltid Pizzaen til middag når vi omsider kom hjem igjen.

Mamma er blitt kjent for pizzaen sin, som egentlig er ekstremt enkel. Jeg tenkte jeg ville dele oppskriften hennes her på bloggen slik at flere kan kose seg med hjemmelaget pizza i helgen!

Oppskriften er som følger:

IMG_7325DEIG (til ca 5-6 syltynne pizzaer!!)

1 liter lunkent vann

mel

litt salt

1 dl olivenolje.

1 pk tørrgjær

1 ts sukker.

Slik gjør du:

-Bland gjæren med 1 ts sukker og litt av det lunkne (kroppstempererte) vannet. Sett til siden i noen minutter til det har svellet til dobbel mengde.

-hell vannet i en stor bolle og tilsett den svellede gjæren. Spe på litt og litt av melet + bittelitt salt mens du rører godt. Når deigen er blitt så seig at du ikke lenger kan røre med en sleiv, heller du deigen p åbordet og elter den for hånd til du får en stor god deig som ikke lenger fester seg til fingrene. NB!! Elt mye lenger enn du tror. Deigen skal være gjevn og fin uten klumper!
IMG_7324

-hell 1 dl olivenolje i en ren bolle og legg deigen oppi oljen. (oljen trekker inn i deigen mens den hever! )IMG_7327

La heve en times tid under kjøkkenhåndkle.

IMG_7323

TOPPING: (Her kan du bruke hva som helst, men mammas spesialitet er som følger)

Pesto

Norzola ost

Fersk bufalo mozarello

Soltørkede tomater

Revet jarlsberg ost.

Stranda skinke.

Slik gjør du:

IMG_7330

Når deigen har hevet ferdig setter du ovnen på max så den blir så varm som mulig! Deretter deler du deigen i ca 5 deigemner. og presser hver og en av dem ut på bakepapir. Vi pleier å bruke hendene for å få klemt deigen så flat som overhode mulig. Den skal være ca 0,5 cm tykk (maks!)

Deretter smører du pesto på hele bunnen, strør over Norzola, mozarella og Soltørkede tomater og dekker alt med et tynt lag med revet jarlsberg eller norvegia ost. Helt på toppen legger du stranda skinken. (hvis den ligger under osten blir den ikke sprø, så det er viktig at skinken er på toppen!)

Stek midt i oven på max temperatur til den er ferdig. Ca 5-7 minutter. Hold øye med den da det kan gå veldig fort.

Server med Rucola om du har. IMG_7337

Bon appetit!

<3

PS. Denne pizzaen er like god kald til frokost eller lunch dagen derpå!