YOGA

Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.58.58Skjermbilde 2016-02-27 kl. 22.04.27Skjermbilde 2016-02-27 kl. 22.01.09Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.58.44Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.57.55Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.46.05Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.55.52Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.57.44Jeg har prøvd yoga flere ganger. Første gang var da jeg var gravid med Sophia. Vi var en gjeng på 6 venninner som gikk til gravid- yoga fordi vi hadde hørt at det var så bra. Treneren var i overkant spirituell, og selvom han nok var veldig dyktig, var ikke denne venninne gjengen like motagelig for røkelse og “oooommming”, og vi hadde fullstendig lættis fra vi kom til vi dro. Timene føltes ikke som trening, og jeg så ikke poenget med å ligge i “fisken” og puste som om vi snorket…

Annonse

Senere testet jeg Ashtanga yoga, og det føltes som litt mer trening, og siden jeg var forholdsvis myk, følte jeg at jeg fikk det til. Likevel føltes det liksom ikke som noe for meg, og jeg forstod ikke at folk syntes det var gøy å gjøre de samme øvelsene gang på gang og time etter time, så jeg ga opp nesten før jeg hadde begynt.

Svigerinnen min, har imidlertid klart, den siste tiden å omvende synet mitt på Yoga. I julegave fikk jeg min egen Yoga matte og tilbud om å være med på Yoga kurs. Susanne har trent Yoga mer eller mindre i snart 10 år, og elsker det. Hennes tilnærming til treningen handler like mye om balanse, ro og pust som om selve treningen og styrken som kommer med den. Jeg ble med på kurset med en helt ny innstilling etter å ha snakket med Susanne. Hun forklarte meg at Yoga handler om å fokusere på pusten (plutselig fikk jeg bruk for “snorkinga” som jeg lærte mens jeg lå i “fiskestilling” da jeg var gravid) og gjøre øvelsene riktige fromfor å presse seg selv inn i en vanskelige stillinger (slik jeg gjorde..). Yoga handler ikke om hva alle andre får til fremfor deg selv, og det er ingen konkurranse. Man jobber med seg selv og pusten og sakte men sikkert blir man både smidigere og sterkere, og på den måten klarer man å strekke seg lenger, komme dypere inn i stillingene og klare mer avanserte øvelser som gir en super mestringsfølelse!

Etter 6 dager i Thailand med egen Yoga PT og trening hver dag, er jeg blitt helt hekta, og nå jobber jeg med å myke opp nedre del av ryggen, ha rett holdning, riktig vinkel på hoftene og hvordan jeg skal tilte foten for å få mest ut av øvelsene fremfor å presse meg inn i stillinger jeg egentlig er for stiv til å få til.

Gleder meg til å fortsette Yoga eventyret sammen med Susanne, som har vist seg å være en helt fantastisk Yoga instruktør!

<3