Holzweiler AW 16

unspecifiedholzweiler loveholzweiler coatholzweiler backstageJeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsen av å vise frem noe man har jobbet beinhardt for i så lang tid.. det er en blanding av usikkerhet, sårbarhet, stolthet, forventninger, skrekkblandet fryd.. Jeg visste ikke riktig hvor jeg skulle gjøre av meg, hva jeg skulle gjøre.. jeg gikk bare i ring og veivet med armene og pekte hit og dit da de søteste jentene fra Oslo Runway betrygget meg med at alt var under kontroll. Fy søren for et team de har stablet på beina; hår, sminke, koreografer, alt var nøye organisert og profesjonelt gjennomført, og da jeg omsider kom meg til operaen, var nesten halvparten av modellene allerede ferdige med hår og makeup, og klare for fitting!

Annonse

ffgholzweiler shooesholzweiler modelholzweiler dressingVeronika Heilbrunner hadde gjort en super fin styling av kolleksjonen vår, og hadde fullstendig kontroll over fitting og utgangene til modellene, og Moon international sørget for å gjøre om “malersalen” i operaen (der det til vanlig lages rekvisitter og scenografi til de store oppsetningene i operaen) til visingsarena for Holzweiler. Med enorme mengder rosa bobleplast og Holzweiler teip, ble deler av interiøret pakket inn, og området ryddet.

Bak scenen stod 14 nydelige modeller klare i hvert sitt antrekk, bak dem stod like mange påkledere som på magisk vis skulle klare å sørge for at alle fikk skiftet antrekk to til tre ganger hver med bare marginer fra å ikke rekke utgangen sin.junspecifiedoholzweiler shearling

Publikum ble sluppet inn. Musikken startet, og Marianne Haugli (koreografen) nikket bekreftende til første modell som uten å blunke tok hintet og strakte de lange bena ut på catwalken.holzweiler knitf

Jeg holdt pusten, rundt meg skjedde alt i et forrykende tempo, og jeg prøvde så godt jeg kunne å være til hjelp bak scenen, selvom jeg nok var aller mest i veien. – og på null komma svitsj, var alle modellene ute på catwalken samtidig… det var finale og publikum klappet… Marianne så på oss og nikket akkurat som hun hadde gjort til den første modellen, og vi forstod at vi måtte ut og hilse på publikum med et lite bukk og noen smellkyss (ikke spør, det kom av seg selv).
Jeg rakk så vidt bak sceneteppet før tårene strømmet nedover skinnene mine. Jeg så alle menneskene som hadde ordnet istand vår aller første visning, alle publikummerne som hadde kommet for å se, og all oppbacking og støtte. Det ble bare for mye. Jeg var så rørt, så taknemlig og så stolt. Og oppi det hele kom mamma, pappa og søster med blomster og klemmer og ros, før en journalist fra Vanity fair og jentene fra Costume ble vitner til en oppløst designer etter sin aller første visning…holzweiler poncho skirt

Det var Susanne, Andreas og jeg som tråkket ut på catwalken og bukket til publikum, men jeg vil at dere skal vite alle sammen, at bak Holzweiler, skjuler det seg et designteam som også består av fantastiske Linné, Rikke, Gro og Sissel, og et salgsteam bestående av Christian, Marie, Ida Camilla og Tobias. Uten dette dream teamet av hardtarbeidende, positive, dyktige og gæ`rne mennesker hadde aldri Holzweiler vært det det er i dag. Tusen takk!!!

<3

Maria

Photo: Adam Katz Sinding http://le21eme.com