Når man blir inspirert av det samme..

chanel-spring-2016-couture-backstage-kevin-tachman-15chanel-spring-2016-couture-backstage-kevin-tachman-16Før jeg setter igang med nye kolleksjoner, går jeg alltid gjennom visningene til de største couture showene i verden. Det er inspirerende å se hvordan showene er satt sammen, hvordan plaggene er stylet, hvordan hår og makeup er perfekt utført og hvordan plaggene kommer, nesten svevende, ut på catwalken.  Kolleksjonene er fulle av fantastiske detaljer og et håndarbeid av en annen verden, men noen ganger blir jeg overasket over hvor likt designerne tenker. Ofte er det silhuetter som går igjen, farger som er like, detaljer som kunne vært hentet fra samme show… Et eksempel på dette er bildene over (hentet fra style.com) der det svarte antrekket med humler er fra Chanel sin SS16 visning, mens det hvite antrekket er fra Dior SS 16, vist med noen dagers mellomrom… Hvordan er det mulig å lage noe SÅ likt?! Min teori er at verden er blitt så liten via instagram, pinterest, facebook osv.. folk reiser mer og får likere impulser, og uten at man egentlig er klar over det, blir man påvirket av tiden man lever i, og inspirert av mange av de samme tingene.

Annonse

Jeg merker det selv også. Noen ganger føler jeg (selvom jeg vet at det aller meste er gjort fra før på en eller annen måte) at jeg finner opp “kruttet”.. jeg får en brilliant idé som jeg utvikler videre og som blir et plagg, får en farge eller blir presentert på en spesiell måte, og helt samtidig har én eller flere kreert noe tilsvarende..  Det er frustrerende, men samtidig interessant. Jeg syntes derfor det var morsomt å finne disse bildene som viser at selv de “største og dyktigste” tenker likt, og selv ikke de finner opp kruttet..