POERTO MOGAN <3

IMG_0280IMG_0628IMG_0282IMG_0311

Annonse

IMG_0165IMG_0178IMG_7501IMG_0133IMG_0010IMG_0075IMG_9941
IMG_9969IMG_0232Vi skulle egentlig tilbringe juleferien på fjellet i år, men to dager før julaften, bestemte vi oss for å unne oss en tur til Gran Canaria for å besøke svigermor i stedet. Det viste seg å bli et veldig deilig valg!

Gran Canaria forbindes ofte med solbrente og drikkesalige skandinavere, glorete lysende skilt, menyer som er skrevet på alle språk (inkludert norsk) og Playa del ingles.. Jeg hadde ikke noe videre positivt inntrykk av øya selv, etter å ha bodd på et resort i Arginegin med en hjerteformet fiktiv øy og en strand med sand som var “fløyet inn” fra Sahara, men etter å ha oppdaget den lille havnebyen Mogan, er jeg faktisk blitt veldig glad i å ta turen til dette stedet der solen alltid skinner og temperaturen skjeldent er under 28 grader selv midtvinters.

Min kjære svigermor har bygget et nydelig hvitt hus i gamlebyen og etter å ha klatret oppover de snirklete små gatene og besteget den ene trappen etter den andre, befinner man seg plutselig på toppen av byen med utsikt over hele Magan, og havet som rekker så langt øyet kan se. Her er det palmer, rosa blomster og flere damer med navn Maria.

I denne lille byen finner man ikke bare super turisme, men også en god dæsj med sjarm om man vet hvor man skal lete. Innimellom de små gatene og litt bort fra strand promenaden, finner men en og annen koselig liten resturant der menyen kun står skrevet på spanske eller italiensk. På favoritt resturanten er det kun plass til 10 pers og kokken synger mens han kokkelerer og stolene er bygget opp slik at de passer til den bratte helningen der bordene er plassert i nedoverbakke. Innimellom er det åpne plasser der barna kan løpe og leke med andre barn mens foreldrene nyter et velfortjent glass med rødvin.

Stranden er finkornet og ren, og man kan leie solstoler eller brette håndkleet ut der man måtte ønske. Vannet er avkjølende og behagelig kaldt.

Tenker man seg til mogan, anbefaler jeg min svigermors leilighet som de leier ut når de ikke bruker den selv! LInk til denne finner dere her!  Hvis ikke denne er ledig, kan jeg anbefale å kontakte “Marina Bar” som tilbyr leiligheter i havnen, med to rom og kjøkken i tillegg til takterrasser der man kan sitte på kveldene. På finn.no kan man også finne fine utleie leiligheter i ulik standard til en god pris. Har man barn er også Hotel Cordial et fint alternativ. Standarden er helt ok, men de har super fine svømmebaseng og god buffet om man trives med slikt;)

Vi var i Mogan i en uke, og det var helt perfekt. Vi fikk ladet batteriene, solt oss, kost oss med deilig mat og vin og barna fikk badet, lekt på stranden og øvd seg på å svømme. Hadde jeg hatt en uke til til rådighet hadde jeg nok valgt et sted med litt mer kultur og enda litt mere sjarm, men man skal ikke undervurdere enkelte steder på Gran Canaria, for det er en veldig flott øy om man bare holder seg unna den verste charter feberen.