Vev.

image image
Min bestemor er billedvever, og jeg husker så godt da jeg var liten og fikk være med henne på verkstedet hennes på Frysja. Midt i rommet stod det plassert en enorm billedvev og langs veggene i et nøye organisert system, var garnnøstene sortert etter farger. Bestemoren min vevde, og vever fortsatt bilder på ca 2 x 3 meter, og hun sitter i ukesvis med den samme veven, og jobber seg systematisk og målrettet oppover i renningen mens fingrene hennes glir elegant mellom trådene og skaper de mest fantastiske tredimensjonale bilder.

Annonse

Jeg har alltid vært utrolig facinert av min bestemors yrke, og jeg har alltid syntes at det har vært stas med vev, men jeg har aldri kommet meg lenger enn å veve på håndvev eller perlevev… Over ser dere mitt siste forsøk på å skape noe interessant med vev, og i mangel av skikkelig utstyr, snekret jeg sammen en ramme av 4 plankebiter og snurret opp en renning som jeg begynte å eksperimentere på. Det er et år siden jeg holdt på med dette prosjektet som egentlig skulle bli en jakke… (det er veldig typisk meg å starte på prosjekter som blir liggende halvferdige i en skuff.. ) Da jeg fant igjen prosjektet mitt forrige dagen,  syntes jeg egentlig at det var litt fint, så nå har det fått en fin plass på veggen mens jeg finner ut hav jeg skal gjøre med det videre…