RENAULT ZOE

Annonse ZOE1

Annonse

Jeg har lenge vurdert å kjøpe meg EL-bil, og svigersøsteren min har snakket varmt om EL bil siden hun fikk sin for over et år siden, så da muligheten bød seg og jeg fikk tilbud om å teste Renault sin aller nyeste EL-bil modell, “ZOE”, fikk jeg en super sjanse til å se om dette EL-bil fenomenet var noe for meg.

Jeg er overrasket over hvor fort jeg ble overbevist om at dette er fremtiden, og for å understreke hvor positiv jeg er, så må jeg legge til at jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å gå tilbake til bensin drevet bil igjen.. ! EL-bil er så stillegående, så utrolig behagelig å kjøre, og i tillegg er det en hel haug av økonomiske fordeler forbundet med å ha EL-bil.

Årsavgiften på EL-bil er veldig lav, og man kjører gratis gjennom bomringen og parkerer gratis på kommunale parkeringsplasser. I tillegg er strøm utrolig mye billigere enn bensin, og jeg har allerede spart massevis av penger på disse godene.IMG_2382

Likevel tror jeg det aller beste med å kjøre EL-bil er at man kan kjøre i bussfeltet. Jeg bor på Ekeberg, og jobben min er på Lysaker brygge. Tideligere jobbet jeg på Billingstad, og jeg har vært vant til å sitte i lange køer hver eneste dag. Etter at jeg fikk teste Renault “Zoe”, fréser jeg forbi køen når jeg skal hjem fra jobb, og akkurat den følelsen er helt ubeskrivelig deilig når rush tiden setter inn og man skal hente barn i barnehagen og ordne alt det andre som man skal rekke innen barna går i seng.

Renault er den eneste aktøren i markedet hvor hjemmelader/wallbox og montering er inkludert i prisen, og jeg har en ladestasjon i garasjen som jeg har fått til vane å koble meg til når jeg kommer hjem, og hver morgen er bilen min fulladet og klar for action. I tillegg kan man lade gratis på FORUMS ladepunkter i et år.

ZOERenault Zoe  kan nå ca 170 km med fullt ladede batterier, (jeg har kjørt frem og tilbake fra Lysaker brygge til Gardermoen uten å måtte lade bilen) og det som er moro med EL-bil er at man kan lade batteriene mens man kjører, ved å dra nytte av energien som skapes i nedover bakke eller ved bremsing. I tillegg finnes det masse hurtigladestasjoner rundt omkring der man kan fylle batteriene mens man tar seg en liten kaffepause, om man tenker å ta litt lengre turer.

Jeg kommer til å teste denne bilen over sommeren og utover høsten, så jeg lover å dele mine erfaringer og opplevelser med dere underveis! Hvis dere har noen spørsmål, så skal jeg også prøve så godt jeg kan å svare på disse! <3