Hjemmelaget Oreo Is!

Jentene og jeg elsker Oreo kjeks, og siden det er sol og sommer, bestemte vi oss for å prøve å lage vår helt egne hjemmelagde Oreo iskrem. IMG_2928 Sophia var klar for å komme igang allerede før hun hadde kommet seg ut av pysjen på morgenen, og alle ingrediensene ble flyttet til utekjøkkenet vi har i hagen. IMG_2957

Annonse

Først pisket vi 2 dl kremfløte til en fast og fin krem. Deretter blandet vi inn 2 ts med vaniljesukker og ca 1 liter h-melk (egentlig skal man visst bruke en annen type, litt fetere melk, men H-melk var det eneste jeg fikk tak i denne tidelige pinse morgenen).IMG_2955

Til slutt blandet vi inn klumper av Oreo kjeks som jentene fikk knuse med fingrene og røre inn i røra med små slikkepotter. IMG_2934  IMG_2964Den ferdige røra ble satt i fryseren i ca 6 timer før den var serveringsklar og vi lagde kuler som ble servert i kremmerhus. Skjermbilde 2015-05-25 kl. 20.11.54

Jeg husker følelsen fra da jeg var liten selv og hadde bakt eller laget noe som jeg gledet meg til å spise, og ikke minst servere andre. Dette var et slikt prosjekt, og jeg vet ikke hvor mange ganger jentene var innom fryseboksen for å skjekke om ikke isen var klar før den endelig kunne serveres  og alle nabobarna ble invitert in på deilig hjemmelaget Oreo is!

Jeg måtte som sagt endre litt på oppskriften, men hvis dere vil prøve å lage Oreo is så finner dere utgangspunktet som jeg brukte her!

Annonse