Hverdags sminken

mConceler favoritter fra “Glo-Minerals” og “La Prairie”.mm Fra venstre: Pudder, Solpudder, concealer og rouge fra “Glo-minerals”. mmm Fra venstre: Leppestift fra “Yves Saint Lauren”, concealer kost fra “Glo-minerals”, Mascara fra “Helena Rubinstein”, Øyenbryns penn fra “bdb brow” og Pinsett fra “Fred Hamelten”. mmmm Hverdags favoritter!mmmmm Beklager at dette innlegget har tatt litt tid, men jeg har akkurat oppdatert sminke pungen min med litt nye og freshe produkter, så nå passet det endelig å ta noen fine bilder og presentere sminke pungen min for dere som har spurt om dette en god stund.

Annonse

Jeg bruker ikke så mye sminke, og om sommeren bruker jeg nesten ikke sminke overhode, men jeg har noen daglige ritualer som de fleste andre, som får meg til å føle meg hakket freshere.

Jeg er veldig trofast mot mine sminke favoritter, og når jeg først har funnet produkter jeg liker, skal det mye til a jeg bytter disse ut selvom jeg gjerne tester litt nye ting innimellom. Produktene over er favoritter som jeg har brukt i årevis, og som jeg bruker stort sett hver dag med mindre jeg velger å være helt sminkefri (stort sett hele sommeren).

Her er mine sminke ritualer:

1. Vasker ansiket med vann og bruker serum fra ZO Obagi eller krem fra Aqua Derma (varierer mellom disse to).

2. Påfører consealer under øynene (varierer mellom krem consealer fra “Glo-minerals” og trykk “pennen” fra La prairie”), i nesegropen, på haken og evnetuelt på andre røde områder i huden for å få et gjevnt underlag. Pass på at fargen på concealeren er en tone lysere enn huden og at den blender godt inn i din egen hudtone.

3. Litt foundation (i pudderform) gjevnt i ansiktet. NB! IKKE BRUK FOR  MYE PUDDER!!! Trikset er å bruke så lite at det gjevner ut, men ikke synes!

4. Jeg bruker solpudder først og fremst for å “skyggelegge” ansiktet, men også for å få pittelitt mer farge og føle meg hakket mer fresh.) NB!! Det styggeste jeg ser er mennesker som overdriver solpudder bruken, så vær så snill og bruk så lite som mulig av dette også, og påfør i dagslys!! Hvis det syens at du har brukt solpudder så mener jeg at det er f0r mye!

Jeg bruker solpudder langt ut på kinnene, ikke for langt inn mot nesen.., i panen, og pittelitt på nesen og haken.

5. Rouge: Her veksler jeg på å bruke leppestiften fra “Yves saint lauren” som krem-rouge, og rougen fra “Glo Minerals” (som jeg har i to ulike nyanser; én veldig rosa og fresh og én litt mer fersken farget som er hakket mer varm.) Jeg legger rougen på skinnbena (ikke for langt inn mot nesen, for da får jeg “eple kinn” og det er jeg ikke så keen på) også hender det at jeg legger litt rouge på øyelokken også for å få litt balanse av rosa i ansiktet..

6. Mascara: Om sommeren dropper jeg ofte Mascaraen helt, men stort sett liker jeg å fremheve de øyenvippene jeg har med favoritten fra “Helena Rubinstein”. Når jeg legger på mascara passer jeg på å bevege kosten i zigzag bevegelser for å unngå klumper, og jeg passer på å ikke bruke for mye til hverdags men heller smøre på  med litt ekstra til fest!

7. Den siste tiden har jeg fått dilla på å tegne opp brynene mine, og jeg er ikke sikker på hvordan denne “bdb” øyenbryns pennen havnet hos meg, men den er kommet for å bli! Den er SÅ enkelt å tegne opp bryn med, også er den passe lys i fargen til min hårtone. Det er veldig mange som har komentert det etter at jeg begynte å tegne litt på brynene mine. Det er akkurat som at man får rammet inn ansiktet bedre. Jeg må innrømme at jeg får tidvis hjelp av Fred Hamelten som er øyenbrynstylist, og etter at han har nappet og farget brynene mine er det ikke så mye som skal til for å holde dem fine!

Listen over ser kanskje lang ut, men jeg bruker veldig lite av hvert produkt, og prøver å være nøye med å sminke meg så det ser naturlig ut.

Jeg er veldig fornøyd med produktene mine, og går god for hver av dem, men det er viktig for meg å få frem at produktene som passer godt for meg og min hudtype ikke nødvendigvis er de beste for andres hud. Det er også ekstremt viktig at dere får matchet deres egen hudtone når dere kjøper sminke (derfor har jeg ikke oppgitt mine koder, for de kan fort være for lyse eller mørke for din hudtone) hvis dere tenker å teste noen av de samme produktene som over.

Til slutt vil jeg si at jeg råde alle som er litt usikre på hva slags sminke man skal bruke, til å ta  imot veiledning fra en sminkør eller de dyktige damene som ofte jobber på parfymerier. Selv har jeg fått veiledning av super dyktige Anne Grete (aka AG) hos Gevir og Linda Wickman. Fellesnevneren for disse to er at de begge fokuserer på naturlig hud og glød uten alfor mye sminke!