Strikketoget

Annonsea

Annonse

Jeg hadde mitt livs beste togtur da jeg forrige lørdag ble invitert med på “Strikketoget” fra Oslo til Bergen. Aldri har 6 timer gått SÅ fort, og jeg sitter igjen med følelsen av at jeg vil se mer av Norge, kjøre mer tog og lære flere mennesker å strikke!

aaab

aaa

NSB har de siste månedene arrangert ulike tematog der de reisende har kunnet lære seg å spille gitar, smøre ski og nå strikke.

IMG_7923_MG_3093aaaa_MG_3038abc

Hver gang er en egen vogn blitt innredet etter tema, og denne gangen ble vognen gjort om til “bestemors stue”, med blondeduker, fløyelsputer med broderier, blomstrete tapet, teservise og masse deilig bakverk. Det var 13 utplukkede deltagere i alle aldre, 2 strikkeinstruktører og meg, som bidro så godt jeg kunne med min “streetstyle” strikking i beste Skappel-ånd! Jeg må innrømme at jeg foretrekker pinne nr 7 og super tykt garn der det ikke synes om man gjøre en feil, fremfor tynne pinner og tynt garn, så jeg ble skikkelig imponert over de ivrige deltagerne som rakk å lære både rett og vrang, perlestrikk, ribb, øking, felling og “what to do” hvis man mister en maske;)

aa

Strekningen Oslo-Bergen er jo også et fantastisk syn, og dette var min jomfrutur over Hardangervidda, så jeg var jo helt i hundre over naturen som ble servet gjennom togruta. Alt fra fossefall med elver og bekker, skog og endeløse vidder med hvitt så langt øyet kunne se.. I tillegg var vi blessed med skyfri blå himmel og strålende sol, som sikkert forsterket opplevelsen ytterligere.

IMG_0111

Jeg kom hjem til mannen min med et sterkt ønske om å ta med hele familien på en ukes togtur rundt i Norge i sommer. I stede for å sitte klamt og trangt i bil eller stresse med innsjekking og sikkerhetskontroller når man skal ut og fly, kan vi spille kort, tegne og gjøre morsomme ting sammen. Rett og slett bruke tiden bedre. I tillegg får man opplevd Norge på en helt annen måte når man kjører tog enn når man tar fly eller kjører bil, for naturen kommer så utrolig tett på, og man kan faktisk nyte utsikten.

aaaabc

Hvis noen har noen gode tips om hvor jeg bør reise med tog, blir jeg veldig glad for tips! Jeg er interessert i spektakulære naturopplevelser men også fine byer eller plasser der man kan ta en natt eller to.

God helg! <3