Skappel luen! Årets DIY julegave!!

Etter mange koselige henvendelser, har mamma laget en super fin lue modell som vi tenkte å dele med dere. Jeg legger den ut her, også kommer vi til å legge den ut på www.skappelgenseren.no også slik at dere kan laste den ned gratis.

Annonse

IMG_3266

Dette er den fineste lille julegave, og man strikker den ferdig på en kveld, så hvis du har noen nøster til overs etter å ha strikket genserne våre, er dette et supert lite prosjekt nå før jul!

IMG_3140

Skappel luen!

Denne luen kan du med hell strikke av restegarnet du sitter igjen med etter andre arbeider. Hvis du kjøper nytt garn for å lage luen holder det med 1 nøste Myk. 1 nøste Mini alpakka fra sandnesgarn og 1 nøste Suri til 2 luer.

Du trenger 1 rundpinne nr 6 (40 cm) og 5 rette ”strømpepinner”. ( det gjør ingenting om strømpepinnene er i et mye lavere nr.  nr 3 eller 4 er helt greit.)

IMG_3216

Legg opp 60 masker på rundpinne nr 6 (40 cm) i garnet MYK.

Strikk en strikkelengde rettstrikk. Snu og strikk 1 rettmaske og 1 vrangmaske annenhver gang ut pinnen. Snu og strikk rettmasker tilbake, men når du kommer til starten av pinnen går du over til å strikke rundt og rundt. Strikk videre 1 rettmaske og 1 vrangmaske en runde, deretter en hel runde rettmasker annenhver gang til du har 7 cm vrangbord.

Bytt garn til Mini og Suri og strikk en runde rett med disse to trådene sammen. Bytt tilbake til Myk og strikk en runde rett. Fortsett med dette til luen når ønsket lengde.

IMG_3253

Felling:

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk 11 rettmasker så 2 masker sammen. 2 masker sammen så 11 rettmasker.2 masker sammen, 2 masker sammen så 11 rettmasker. Gjør dette hele veien rundt til starten av omgangen. De siste 2 maskene før startråden skal strikkes sammen. Strikk så en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk så 9 rettmasker så 2 sammen. 2 masker sammen så 9 rettmasker. 2 masker sammen, 2 masker sammen så 9 rettmasker.

Husk at du skal strikke annenhver omgang med garnet MYK og annenhver runde med garnet Mini og Suri.

Nå skal du sette hele arbeidet over på 4 pinner og strikke videre med den 5 pinnen.

IMG_3163

Gjør som følger:

Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Gjenta til du har alle maskene satt over på 4 pinner. Strikk en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen, så 5 rettmasker,2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 5 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Så en runde rett.

Strikk 2 masker sammen, så 3 rettmasker, 2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 3 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Strikk en runde rettmasker. Ryk tråden i en ganske god lengde og trekk tråden gjennom alle maskene før du fester tråden til slutt på vrangen.

Lykke til!!

IMG_3135

Dette er en unisex modell og den passer til alle! Man kan velge selv om man vil brette kanten opp eller ned;)

IMG_3175

Fra vi var små, har kurvene til mamma bugnet av restegarn, og vi har fått boltre oss fritt i ulike farger og kvaliteter. Dette har ført til mange fine prosjekter som skjerf, votter og luer. Garnet vårt, spesielt MYK, egner seg spesielt godt til å lære små barn å strikke, så hvis du har mye restegarn kan det være en god idé å legge opp til en liten prøvelapp eller eventuelt en lue til de små. Med litt hjelp kan de klare SÅ mye, og det er en veldig koselig ting å kunne strikke.