Skappelgarnet!

2013-11-13 14.56.37

Annonse

Etter å ha brukt enormt mye tid på å utvikle vårt eget garn, klarte vi endelig å få lansert Skappelgarnet den 14. november. I ettertid har jeg tenkt at jeg aldri fikk fortalt så mye om garnet vårt, som vi jo er veldig stolte av, og som vi synes gir det absolutt beste resultatet til våre gensere. Derfor tenkte jeg å introdusere dette for dere på en litt bedre måte!

IMG_0137

IMG_0071

MYK (som vi anbefaler til Kjærestegenseren, Skappeljakken #2, Ingeborg jakken, Maria Jakken og Marthe jakken) inneholder 48% baby alpakka, 30% merinoull og  22% polyamid. Dette er et nydelig, mykt garn som er produsert med en spesiell teknikk som en “strømpe” i 22% polyamid hvor det deretter blir sprøytet inn 48% baby alpakka og 30% merinoull. Vi valgte å kalle garnet MYK da det rett og slett er utrolig deilig og mykt, og det er godkjent av søster som egentlig synes at ALT klør. Men ikke denne!!!

Dette er mammas favoritt garn, og hun har strikket mange nye fine modeller i dette garnet som vi håper å få lansert snart! Garnet er også veldig fint å bruke til barnegenseren vår da dette garnet loer mindre ann andre alpakka garn.

Myk kommer i farge 1053 mørk gråmelert, 1088 koks, 2652 bark og 3251 sjøgrønn.

2013-11-13 15.03.20

Suri Alpakka er vårt andre Skappelgarn, som vi liker å blande med Mini alpakka fra Sandnes garn. Denne kombinasjonen anbefaler vi bland annet til Skappelgenseren, Skappeljakken, Ingeborg jakken, Marthe jakken, Maria Jakken og Dorthe jakken.

Suri Alpakka inneholder 96% baby alpakka Suri og 4 % polyamid.
10 % av alpakkadyr er Suri, de har lengre og mer glansfull pels. Baby Suri er den fineste delen av Suri alpakka. Dette garnet er også veldig bløtt og godt, og vi er veldig glad i at den er så lodden og hårete. Kombinasjonen av Suri Alpakka og Mini Alpakka er også veldig fin til våre modeller fordi den ikke blir for tung. Genserne og jakkene våre er ganske store, og vi har testet utrolig mange ulike garnkombinasjoner, men dessverre blir de ofte for tunge og kompakte. Suri Alpakka og Myk er en kombinasjon som gir et mye lettere uttrykk og følelse enn annet liknende garn.

Suri alpakka kommer i fargene 1012 råhvit, 1042 gråmelert, 1088 koks, 2652 bark og 1053 mørk gråmelert.

2 nye farger vil bli introdusert på nyåret!!

IMG_2219

Vi får en del spørsmål i forhold til garn, og noen lurer på hva slags garn man kan bruke til genserne våre. Sannheten er at man kan bruke akkurat det garnet man vil, det viktigste er at du er fornøyd med resultatet, og gleden man får av å strikke sitt helt egne plagg, men dette er det garnet vi har kommet frem til at er det baste for våre modeller, nettopp fordi det er så pusete, mykt og lett. -Og fordi alpakka dyr er fantastisk fine skapninger som verken lider eller pines for at vi skal dra nytte av deres pels. Hvis dere er interessert, kan jeg lage en liten post om Alpakkaene “våre” også!

IMG_0083

God strikkeglede, og lykke til med fine prosjekter!

Se alle modellene våre og alt garnet vårt på www.skappelgenseren.no Skappelgarnet selges også i de garnbutikker over hele landet!