Bunadsdrøm..

Annonse

Da jeg konfirmerte meg, arvet jeg den fineste “Grafferdrakten” av min oldemor. Det jeg ikke visste var at min søster og kusine også skulle arve samme drakt da de konfirmerte seg noen år senere, hvilket betyr at jeg bare har bunad hvert tredje år. Selvom det er fantastisk å kunne iføre seg en gammel drakt etter sin oldemor, har jeg lenge lekt med tanken på å sy min egen bunad. Det finnes ikke noe finere plagg, og det er alltid like skuffende å ikke kunne ha bunad på 17-mai…

I dag tittet jeg innom Heimen husflid for å bli litt inspirert, og jeg tror jeg var der i nesten to timer!!  Fy søren så mange fine bunader og ikke minst detaljer!!!

Har noen av dere sydd bunad? Ville dere syntes det var interessant å eventuelt følge meg i en bunadsprosess?! Jeg vet at Heimen har en gjeng sinnsykt dyktige sydamer som kanskje har noen triks å lære bort om jeg tar på meg et slikt prosjekt.. Det kunne jo vært veldig gøy.. !