Solveigs ostekake!

Annonse

Da jeg hadde vært på hytte uten strøm og ovn i nesten en uke, fant jeg ut at det var på tide å bake en kake.. Det passet meg derfor utmerket at min gode venninde og kollega, Solveig, nylig hadde introdusert meg for ostekaken sin som ikke trenger å stekes!

Her kommer oppskriften slik jeg fikk den av henne, så er det bare å prøve seg frem;)

“Bunnen: havregryn og hakkede nøtter  blandes med smeltet smør, honning og et egg. Pakk det godt sammen, trykk ned i en kakeform, la stå kaldt  i 30 min el stek i et par min.

Fyll: pisket krem, philadelphia ost, kesam m vanilje, litt sukker, vaniljesukker, litt honning, 1 pk gele (men bruk halv mengde vann! Må avkjøles litt før den blandes i.) Hell så over i bunnen, la stå kaldt til det stivner. Du kan gjøre forskjellig smak, for vanilje, bruk ekstra vaniljestang, for sitron, bruk sitrongele og apelsin kremost etc.

pynt med friske bær og blomster!”

Ha, ha! søte Solveig! det er nok av “spillerom” her! jeg brukte en hel boks philadelphia, kesam og krem. Resten ble helt på gefylen:) men den ble sinnsykt god!