Mitt hylleprosjekt.

Det er flere av dere som har spurt hva slags hylle jeg har i stuen min, og jeg kan stolt fortelle at den er   hjemmesnekret av pappa og meg. For noen år siden forelsket jeg meg nemmelig i et hyllekonsept fra “muuto”, som består av moduler i tre størrelser som man kjøper hver for seg og bygger sammen slik man selv ønsker. Genialt! -hvis man har lyst til å bruke masse penger på bokser… det hadde ikke jeg, så vi lagde noe liknende selv, men som én enhet.

Jeg skisserte på rutepapir hvordan jeg ønsket det, og pappa tegnet den ut proffesjonelt (han er ingeniør), beregnet materialer og fikk det kuttet til på maxbo før vi monterte den sammen hjemme i stuen her. Kjempe gøy! Akkurat som et stort puslespill.

Den ble super vellykket, passer perfekt, er bly tung og umulig å få ut av leiligheten da den ikke går gjennom dørene:) Da vi nylig pusset opp her, sa jeg til Andreas at vi kunne gjøre hva som helst, men hyllen måtte få bli! Det fikk den heldigvis, og nå rommer den mange av våre kjære bøker og “skatter” fra opp gjennom!

Hvis noen er interessert i å prøve seg på et “stort puslespill”, så skal jeg høre med pappa om han ikke kan trylle frem de gamle tegningene for meg!

13.juni kl 23.50:

Til alle der interesserte, legger inn pappas tegning og kappliste under. Lykke til!

Pappa mente at hyllen tilsammen kostet oss ca 5000 kr, bare så dere er forberedt på at det var litt dyrere enn jeg husket det som:) Men uansett veldig mye billigere enn å kjøpe fra muuto! Og mye morsommere! Lykke til!

 

63 Komentarer
 • Nina

  June 12, 2012 at 8:30 pm Reply

  JA! Jeg er værtfall interessert 🙂 Hyllen virker værtfall kjempe smart. Jeg har masse ‘nikk nakk’ /småpynt og bøker. Og den hyllen var kjempe fin til å plassere sånt i. På en stiligere måte enn hva man kan få til i en vanlig ikea bokhylle 🙂

  • maria

   June 12, 2012 at 9:11 pm Reply

   Hei Nina Maud og Agneta!
   Kosleig at dere liker den! Jeg skal skaffe en “oppskrift” til dere:) Pappa er på saken!
   xx
   M

   • Nina

    June 12, 2012 at 10:13 pm Reply

    Hurra! 🙂
    Hyllen er råflott! Gleder meg til oppskriften.
    Må vell få med meg pappa på dette prosjekte jeg og 🙂

   • Agneta

    June 17, 2012 at 2:58 pm Reply

    Tusen takk for “oppskrifta”!
    Nå er det bare få å overtalt handy-mannen min til å finne fram drillen sin 😉
    Ha en finfin søndag! 🙂

 • Maud Helene

  June 12, 2012 at 8:33 pm Reply

  Jeg er veldig interessert i et slikt puslespill. Fantastisk kul hylle!

 • Agneta

  June 12, 2012 at 8:53 pm Reply

  Den hylla så fin! 😀 Du er superflink!
  Jatakk til et stort puslespill! 😉

 • Ragnhild

  June 12, 2012 at 9:49 pm Reply

  Vakker hylle, den ser jeg for meg på stuen min iløpet av sommeren! Takk for inspirerende blogg!!

  • maria

   June 13, 2012 at 9:31 pm Reply

   Hei alle!
   Må bare få takke for mange flotte komentarer! Tusen takk for at dere er så engasjerte i forhold til mine små og store prosjekter!
   xx
   M

 • Caroline

  June 13, 2012 at 4:58 am Reply

  Å for et fantastisk hylleprosjekt, Maria 😀 elsket det!!
  Utrolig snilt om han vil det 🙂

 • Renate

  June 13, 2012 at 7:35 am Reply

  Stilig! Artig med sånn som ikke er likt det alle andre har 🙂

 • Anne-Marit

  June 13, 2012 at 8:00 am Reply

  Ja den var utrolig kuul! Hvordan fikk dere den så fin i skjøtene? Ble den malt før eller etter montering? Har lyst på sånne Muuto knagger også jeg, dots tror jeg de heter, men de er vel ikke like lette å lage selv… :p

  • maria

   June 13, 2012 at 9:30 pm Reply

   Hei Anne-Marit! Jeg sparklet først, før jeg pusset og pusset til alt var glatt og fint:) Den ble malt etter montering.
   Slike knagger kan du fint lage selv! Men det er vel kanskje lettest hvis man kan få lånt seg en dreiebenk… Men et veldig morsomt prosjekt da, hvis man har tid og ork!
   xx
   M

 • Kari

  June 13, 2012 at 8:25 am Reply

  Wow! Finaste hylla! Og at du og din paps har laga den gjer den jo 10 ganga finare. Gleda meg til oppskrift 🙂

 • Asta

  June 13, 2012 at 8:33 am Reply

  Da blir det snekring og puslespill i nytt hus! Det blir morro. Da venter jeg i spenning på oppskrift! Tusen takk for at du vil dele dette.

 • Cathrine

  June 13, 2012 at 8:41 am Reply

  Ja, er veldig interessert i den fine hyllen 🙂 Dere er så kreative hele gjengen! Kjempe flott!

 • Leonora

  June 13, 2012 at 8:48 am Reply

  Fantastisk morsomt! Eg og pappa har bygd nøyaktig same hylle to år tilbake. Einaste forskjell er at min er i kassar! Eit lite tips kan vere å male ei hylle i ein annan farge! Lett å skifte ut etter humør og årstid:)

  • maria

   June 13, 2012 at 9:27 pm Reply

   Takk for tips, Leonora!

 • Camilla

  June 13, 2012 at 10:42 am Reply

  Herlighet så fin!!! Jeg vil og ha 😀

 • anja

  June 13, 2012 at 10:46 am Reply

  ja takk til tegninger 🙂

 • Anja

  June 13, 2012 at 1:33 pm Reply

  Liker hyllen suuuper godt!! Vil gjerne prøve meg på puslespill;) hvordan har du malt den? Mine malte hyller blir fort stygge….

  • maria

   June 13, 2012 at 9:25 pm Reply

   Hei Anja!
   Jeg pusset den først med tre forskjellige sandpapir, hvorav det siste var sykt finkornet. Deretter grunnet jeg den en gang før jeg malte den tre eller fire ganger med vannbasert maling! Litt av et prosjekt, men veldig morsomt:)
   xx
   M

 • StineMaren

  June 13, 2012 at 5:08 pm Reply

  Utrolig fin og kul hylle! 🙂
  Har sett for meg noe slik i min nye leilighet. Veldig interessert i en “oppskrift”! Så kan jeg sette min samboer på saken, som også er ingeniør 😉 Hehe.

 • Mari

  June 13, 2012 at 5:29 pm Reply

  Utrolig kul hylle! Veldig interessert i den oppskriften 🙂 flink pappa du har !!

 • Randi

  June 13, 2012 at 7:20 pm Reply

  Jeg ble også veldig begeistret for denne hyllen!!! Hvis jeg virkelig kan, ønsker jeg meg veeeldig pusle-oppskriften 😉 Randiklem

 • Nina

  June 13, 2012 at 7:51 pm Reply

  Glemte å spørre om trebjørnen. Er det den minste eller største modellen av bjørnen du har?
  Det var en tøff bjørn 🙂

  • maria

   June 13, 2012 at 9:22 pm Reply

   Hei Nina!
   Vi har den største av bjørnene! Veldig tøff:)
   xx
   M

 • Tea

  June 13, 2012 at 8:02 pm Reply

  Hyllen er kjempefin!
  Sier TAKK TAKK til oppksriftten jeg også.

  T.

  p.s er i gang med genseren 🙂

 • Karianne

  June 13, 2012 at 8:03 pm Reply

  Utrolig kul hylle! Takker ja til tegning!! Synes det er så utrolig kult med alle gjør-det-selv prosjektene du legger ut, enten det er strikkegenseren eller denne hylla. Må si du virker kreativ, blir rent imponert! Kul klesstil har du også, bloggen er fin fin inspirasjon:)

 • Regine

  June 13, 2012 at 8:25 pm Reply

  Så utrolig kul hylle!!;)
  Jeg er en stor fan av DIY-prosjekter, og denne falt veldig i smak!;)

  Har en interiørblogg selv om du vil titte innom for DIY-prosjekter til hjemmet! Har bl.annet laget en hylle med trekasser som vi snekret selv!;)

  Takk for inspirasjon!;)

  -Regine!

  • maria

   June 13, 2012 at 9:19 pm Reply

   Så fin blogg, Regine! Den skal jeg begynne og følge!
   xx

   M

   • Regine

    June 15, 2012 at 6:48 pm Reply

    Så hyggelig da!;)

    God helg!:)

 • Mari

  June 13, 2012 at 9:05 pm Reply

  Fantastisk, Maria! Kjempefin hylle. Så fint at dere har laget den sammen. Jeg har gjort noe lignende. Jeg er en evig samler av porselen og morsomme kopper. Så hvorfor ha dem i enden av skapet? Med hjelp fra pappa så fikk jeg en finn kaffe-kopp og favorittbolle hylle: http://mariharlagetblogg.blogg.no/1337599741_nytt_i_hjemmet.html#comment

 • Siv Annette

  June 13, 2012 at 9:34 pm Reply

  For ei utrolig kul, praktisk og nydelig hylle! Også så fint at du og pappan din gjorde dette sammen, da blir liksom hyllen enda finere 🙂

 • Nina

  June 14, 2012 at 6:00 pm Reply

  Der var det oppskrift ja 🙂
  Brukte dere trelim mellom plankene eller ble de bare spikret sammen?
  Også lurte jeg på om du muligens har mulighet til å sende tegningen på mail? Jeg får ikke til å lese alle målene. Jeg har prøvd å zoome inn på bildet, men det ble heller dårlig 🙂
  nina.sand@me.com

  Var forresten innom Ting i dag. De hadde ikke den trebjørnen. Men de hadde en tre elefant i den serie. Råtøff 🙂 Super fint med sånn pynt i hyllene 🙂

  • maria

   June 14, 2012 at 6:58 pm Reply

   Hei Nina.
   Ja, vi brukte trelim først og skruer etterpå. Ikke spiker!
   Jeg tror de har bjørnen på HAY.
   Lykke til.
   xx
   M

   • Nina

    June 14, 2012 at 7:03 pm Reply

    Takk for tegning og tips!! 🙂

 • Marion

  June 15, 2012 at 2:01 pm Reply

  WOW, for en kul hylle… Lurer på om jeg må rydde bort tv’en til fordel for en sånn altså! LÆKKERT!!!

 • Veronica

  June 17, 2012 at 12:24 pm Reply

  Hei,
  Den hyllen er rålekker. Har veldig lyst på noe tilsvarende.
  Hvordan skar du endene på delene; skrått eller rett? Fikset maxbo skjæringen greit?
  Og hvordan fikk du den hvit, vanlig maling eller spray?
  Hadde satt stor pris på om du også ville sendt meg bildet med målene slik som nina ba om.
  🙂

 • Marie

  June 17, 2012 at 5:53 pm Reply

  Nydelig hylle, ble veldig inspirert! Hadde vært så kult å tilpasse noe sånt til hjemmet vårt. Tror du jeg også kan få tilsendt liten på e-post? Var litt vanskelig å lese målene, ja 🙂

  Ha en fin kveld!

  • maria

   June 17, 2012 at 7:47 pm Reply

   Hei Marie.
   Selvfølgelig! Sender deg e-post med mål og tegninger! Lykketil!
   Xx
   M

 • Maren

  July 2, 2012 at 5:38 pm Reply

  Hei Maria:) Det er den mest fantastiske hyllen jeg har sett på lenge, og med åtte uker sommerferie har jeg nå tenkt å begynne på den! Hadde du ville vært en engel og sende meg målene på en e-post? Gleder meg til å begynne!!:-) Ha en fantastisk bryllupsdag til det vakreste paret jeg vet om!!

  • maria

   July 6, 2012 at 6:40 am Reply

   Hei Maren!
   Jeg har ikke tilgang på mailen min nå,men hvis du kan minne meg på det neste uke så skal jeg selvfølgelig sende deg mål og tegninger!
   Xx
   M

 • Ingrid

  July 15, 2012 at 8:50 pm Reply

  Oi, den var fin! Jeg holder på å flytte fra leilighet til hus og kunne gjerne tenkt meg en slik hylle! Kunne du vært så snill å sendt tengningen til meg på mail også? Det hadde vært fantastisk!

  Er treet malt eller kjøpte dere det slik?
  Tusen tusen takk!

  • maria

   July 16, 2012 at 10:28 am Reply

   Hei ingrid!
   Selvfølgelig!
   sender med det samme!
   Treet er malt i ettertid:)
   Lykke til!
   xx
   M

 • Katharina

  August 1, 2012 at 9:54 pm Reply

  Gratulerer så mye med en liten prinsesse! 🙂

  Jeg holder på å strikke genseren din, og nå lurer jeg på om du kan sende tegningen av hyllen på mail etter hvert når du har mulighet. Da kan jeg få pappa til å se på den – kanskje blir han inspirert;)

  • maria

   August 22, 2012 at 9:28 pm Reply

   Hei KAtharine.
   Beklager sent svar.
   send meg en mail, så skal jet go deg tegningene! maria_skappel@hotmial.com
   xx
   m

 • Katharin

  August 12, 2012 at 9:40 pm Reply

  Hei Maria! 🙂
  Er akkurat ferdig med å strikke genseren din, den ble superdeilig!
  Lurte på om du kunne sende meg tegningen med målene på mail til meg? Hadde vært supert! Kanskje jeg får lurt pappa til å begynne på et prosjekt:)

  • maria

   August 22, 2012 at 9:51 pm Reply

   Hei Katharin.
   Det vil jeg gjerne hjelpe med, men kan du sende meg en mail? da husker jeg å legge til filene:)
   xx
   M

 • Ann-Kristin

  August 16, 2012 at 8:01 pm Reply

  Hei, for en fin hylle, den likte både jeg og mannen min:) lurer på om vi og kunne få tegningen og mål på mail da det er litt liten skrift? Kjempekoselig prosjekt å lage sammen tror vi:)

 • Chriss

  August 20, 2012 at 2:29 pm Reply

  Hyllen du og din far har bygget er definitivt lekker og ungdommelig. Min datters blikk begynte å lyse når hun fikk øye på denne. Det var ikke fritt for at også jeg fikk et sånt tilsvarende må-ha-blikk. Dog var målene på tegningen ikke enkle å tyde, kan du være så snill å sende tegningen per mail til meg? Takker på forhånd!

 • Helene

  January 28, 2013 at 2:56 pm Reply

  Har sendt deg en mail, håper på at du vil sende meg tegningen så jeg kan starte på hyllen 🙂

 • Ragnhild

  June 24, 2013 at 8:04 pm Reply

  Hei!
  Jeg har letet i hele vår etter den perfekte bokylla . Da jeg kom over den du og faren din har laget visste jeg at denne måtte det bli:) Kunne du sendt tegninger på mail? Hadde dere problemer med å finne rett tykkelse på mdf platene? Jeg finner bare 18 mm, men kanskje de har om jeg stikker innom? Det har mye å si for det ferdige resultatet.
  Mvh
  Ragnhild

  • maria

   June 24, 2013 at 9:10 pm Reply

   Hei Ragnhild. Jeg har lett på maskinen, men kan ikke finne tegningene.. beklager masse! skal lete enda litt til..
   X
   M

 • Christine

  October 6, 2013 at 7:42 pm Reply

  Hei Maria,
  Jeg har tenkt på denne hyllen siden du la den ut og vi har nå kjøpt ny stor leilighet med plass til en! Lurer på om du kan sende meg tegningene på mail-fleischer_christine@hotmail.com. På forhånd tusen takk!

  -Christine

  • maria

   October 7, 2013 at 7:30 pm Reply

   Jeg har desverre ikke tegningene lenger.. har lett etter dem, men kan ikke finne de.. jeg skal se igjennom den gamle maskinen min når jeg får tid. kanskje de er der..

 • Christina

  October 27, 2013 at 10:30 am Reply

  Hei Maria!
  Har også flyttet fra leilighet til hus å holder på å planlegge rommet til litja vår! Pappa har sagt seg villig til å prøve å lage hyllen, men hadde vært fint med tegningene. Ser du ikke har de lenger, men har du fått lett litt mer? Hadde vært supert om du hadde funnet de! 🙂 Fortsatt god søndag! 🙂

 • Ingunn

  September 29, 2014 at 7:28 am Reply

  Hei, kan du sende tegningen av hyllen på mail til meg? Pappa skal lage en til meg 😀

 • Trine Ulla

  January 22, 2015 at 9:31 pm Reply

  Hei! Har du mulighet til å sende de ordentlige plantegningene? Det er litt vanskelig å se målene på den som ligger her 🙂

  • maria

   January 27, 2015 at 5:07 pm Reply

   Det skulle jeg så gjerne, men desverre vet jeg ikke hvor de er blitt av..
   Beklager..
   M

 • Anette Lindskog

  September 14, 2015 at 8:10 am Reply

  Hei!

  Mange år etterpå fant jeg også denne hylla! 😉 Kjempefin!! Kunne jeg også fått tilsendt tegninger på mail? Var litt vanskelig å tyde målene 🙂

  MVH Anette

  • Anette Lindskog

   September 14, 2015 at 8:11 am Reply

   Ah. Så nå at du ikke har de lengre 😉 Da prøver jeg å forstørre 🙂

Legg igjen en kommentar