Papirdukker!

Annonse

Da mamma  var liten, lærte hun å tegne papirdukker av sin “Mossaf” (morfar). Det var de vakreste damer med de flotteste antrekk. Hun begynte å spare, og tilslutt hadde hun en hel perm med dukker av papir i alle mulige varianter. De hadde golf og tennisantrekk, aftenkjoler og hverdagsantrekk, og til noen fulgte det med bøker med popup bilder av biler og rom som dukkene kunne være i.

Jeg husker fortsatt første gang mamma viste meg samlingen sin. Det var som om hun hadde holdt en hemmelig skatt skjult og at hun delte den med meg som en godt bevart hemmelighet. Jeg fikk lov til å leke med dem når søsteren min sov eller ikke var i nærheten. Hun var liksom for liten, og jeg elsket hvordan det var mamma og min lille greie. Når jeg tenker tilbake på det nå, tror jeg at papirdukkene til mamma åpnet øynene mine for klær, kostymer og fashion,og den fantastiske virkningen et plagg kan ha på en person. Med papirdukker kan man kle av og på på null komme niks og drømme seg inn i historier og skape karakterer.

Jeg ble så glad da jeg kom over denne siden med all verdens rare papirdukker fra helt tilbake til 1800 tallet. Dette vil du like, mamma!

http://www.papergoodies.com/scripts/prodView.asp?idProduct=573